Aigle

Aigle is de pionier op het gebied van rubberlaarzen!


Vanaf 1920 tot 1960 richte Aigle zich voornamelijk op het produceren van kwalitatief hoogstaande rubber laarzen die geschikt waren voor sport en recreatie.

 

Waar worden de Aigle laarzen geproduceerd?

De productie van de Aigle laarzen vindt plaats in Frankrijk en bij het vervaardigen van deze laarzen staan hoge kwaliteit en aandacht voor detail op de eerste plaats. Een team van 200 ambachtslieden is elke dag druk in de weer om de productie van 4000 paar laarzen per dag te kunnen realiseren. Alvorens deze ambachtslieden aan de slag mogen met de laarzen, moeten zij eerst een 2 jaar durende opleiding volgen om zo het 60-stappenplan voor de productie van Aigle laarzen perfect uit te kunnen en mogen voeren. Per laars wordt er ongeveer 2 kg. rubber gebruikt om tot het gewenste eindresultaat te komen."

Vanuit welk oogpunt en motivatie zijn de Aigle laarzen ontworpen?

"Aigle is een traditioneel merk dat zich in eerste instantie tot doel heeft gesteld om hoge kwaliteit natuurrubber laarzen te creëren voor outdoor activiteiten zoals jagen, voorjagen, hondensport, vissen, om in de tuin te werken, maar door het hoge loopcomfort zijn ze ook zeer geschikt voor het maken van een stevige wandeling met of zonder hond."