Barbour

Barbour is gemaakt voor mensen die houden van het buitenleven.

 

Voor wie is Barbour

Barbour is gemaakt voor mensen die houden van het buitenleven. De waterbestendige jassen zorgen ervoor dat je het altijd droog houd. Daarom is Barbour ook erg in trek bij vissers, jagers, ruiters, wandelaars en landbouwers. Kortom, alle mensen die houden van het buitenleven hebben baat bij het aanschaffen van Barbour kleding, waarvan natuurlijk veel producten terug te vinden zijn in The Cosy Country Store.

 

Kenmerken

De waxjassen zijn te herkennen aan een aantal typische kenmerken: de kraag is gemaakt van corduroy, er zitten ritsen van roestvrij metaal op de jassen, grote afgeronde zakken, koperen knopen met een speciale afwerking zodat ze niet roesten, warme luxe voering vanbinnen en bescherming voor de kind tegen regen en wind.

 

Geschiedenis van Barbour

Barbour is opgericht door John Barbour, een Schot die uit Galloway komt. Hij stichtte zijn gelijknamige bedrijf in 1894 in South Shields, wat vlak bij Newcastle ligt. Het bedrijf is nog steeds een familiebedrijf, wat nu bestuurd wordt door de vijfde generatie van de Barbour-familie. Barbour is snel gegroeid toen het bedrijf zich in Newcastle bevond, schippers en vissers wouden hun waterbestendige jassen hebben en al snel werden ze populairder, ook tijdens de tweede wereldoorlog werd de Ursula Jacket gedragen door de hele bemanning van de Britse onderzeeboten.

 

Kleding van Barbour

De waxjassen worden al sinds het begin van het bedrijf gemaakt. Oorspronkelijk werden de jassen waterdicht gemaakt met een combinatie van visolie en teer, maar al snel werd een betere manier gevonden; kaarsvet. Later is werd er meer gebruik gemaakt van paraffine. In Newcastle, wat een havenstad is, werd de kleding erg populair bij havenarbeiders, scheepsbouwers, vissers en schippers. Wat in het begin niet meer was dan vormloze capes met mouwen eraan, werd al snel bijgewerkt en werden er ook de eerste vrouwenmodellen gemaakt. Ook werd er kleding voor motorrijders, landbouwers en jagers ontworpen. Duncan Barbour was een grote motorfanaat en heeft ook speciale motorkleding ontworpen.

 

Producten

Waxjassen zijn niet het enige product wat Barbour produceert. Ook truien, tattersall-hemden, husky-jassen en kleding uit moleskin en corduroy. Zelfs vandaag nog worden de waxjassen in South Shields met de hand gemaakt, en per jaar worden ruim 140.00 waxjassen gemaakt. Door de uitstekende kwaliteit kunnen klanten jaren, ook wel decennia lang hun jassen houden. Bij eventuele schade kunnen ze opgestuurd worden naar de reparatie service van Barbour. Maar voor onderhoud en overige zaken moet u bij the Cosy Country Store zijn!

Wilt u uw jas een nieuwe waxlaag geven? Dat kan bij the Cosy Country Store!

 

Meer informatie over Barbour:
Barbour website
Barbour blog