Blundstone

Geschiedenis

De broertjes James en Thomas Cuthbertson gingen met een zeilboot de zee op. Eindbestemming; Australie. Eenmaal daar begon een van de broertjes, James Cuthbertson, een eigen bedrijf die zich bezig hield met het produceren en importeren van schoenen.

 

Later trouwde James en kreeg hij twee zonen, aan wie hij het bedrijf naliet. John en Eliza Blundstone kwamen ook vanuit Engeland naar het Australische Hobart. Net als James was John ook een goede schoenfabrikant en zette kort na aankomst al zijn zaak op.

 

John’s fabriek bleef maar groeien en groeien en na een aantal verhuizingen had hij een enorm bedrijf. In 1932 kochten James en Thomas het bedrijf van John, Blundstone, op en gingen daarmee verder. Beide productielijnen kwamen samen onder de naam Blundstone.

 

Blundstone was het eerste schoenenproducent die een Design Award kreeg uitgereikt. Maar in 1986 werd Blundstone ook onderscheiden met een Australian Export Award.

 

Nieuwe modellen zijn door de jaren heen blijven groeien bij Blundstone, en na al die jaren is de thuisbasis van het bedrijf nog steeds te vinden in Hobart, Tasmanië. Maar Blundstones gaan de hele wereld over en dit alles volgens filosofie van de heren Cuthbertson en Blundstone.

Shock Protection System

Blunstone schoenen zijn gemaakt met een speciaal geïntegreerd SPS (Shock Protection System) wat er voor zorgt dat het bekende Blundstone loopcomfort altijd aanwezig is. Blundstonde weet dat voeten en benen veel te verduren hebben, zeker bij staand werk. Slecht schoeisel kan daarom voor vervelende problemen zorgen die je liever niet hebt.

 

Blundstone is continue bezig om SPS verder te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat het loopcomfort alleen maar beter kan worden.

 

De huidige collectie van schoenen die in de Benelux wordt verkocht zijn allemaal voorzien van de laatste versie van SPS: SPS Max Comfort. Deze bescherming zorgt ervoor dat de energie die vrijkomt bij de stappen die je zet niet weggaat via je lichaam, maar via de zool. Blundstones geven ondersteuning tegen de schokken op plekken waar het hard nodig is. De schadelijke gevolgen die stappen met zich mee kunnen brengen is geminimaliseerd met Blundstones, die natuurlijk te koop zijn bij the Cosy Country Store!

 

Onderhoud

Leer is een product wat goed onderhouden moet worden. Elk stuk leer is anders en heeft zijn eigen kenmerken. Regelmatig invetten en schoonmaken zorgt ervoor dat het leer zijn kracht behoud en soepel blijft, waardoor het goed kan blijven ademen.

 

Om je schoenen het beste schoon te houden kan je nadat je ze gedragen hebt beter afborstelen en ervoor zorgen dat zand en modder uit de naden gaat. Ook je schoenen afnemen met een natte doek kan goed helpen. Droog ze nooit bij een open haard of een andere warmtebron die niet de zon is! Hierdoor kan het leer beschadigd worden, waardoor de schoenen sneller kapot gaan. Om je schoenen waterdicht te houden wordt aangeraden om ze in te vetten met speciaal vet voor leer, wat natuurlijk te verkrijgen is bij The Cosy Country Store!

 

Meer informatie over Blundstone:
Nederlandse Blundstone website 
Engelse Blundstone website