Dubarry

De collectie van Dubarry of Ireland, is natuurlijk en mooi om te zien. Maar zeker ook functioneel!


De passie voor outdoor activiteiten en veeleisende omstandigheden is het westen van Ierland maken het zo dat de stap naar hoogwaardige productie is genomen.

 

Dubarry producten worden gemaakt uit kwaliteit leer waardoor alle producten hun karakteristieke, natuurlijke uitstraling krijgen. Dubarry is gemaakt voor mensen die houden van het buitenleven en outdoor activiteiten. De laarzen zijn gevoerd met Gore-Tex waardoor water in druppelvorm niet naar binnen kan dringen, terwijl transpiratie wel gewoon naar buiten kan worden afgevoerd. En zelfs bij veelvuldig gebruik blijft het leer soepel en mooi.


Ook heeft Dubarry een breed scala aan portemonnees, tassen, onderhoud producten die allemaal verkocht worden in The Cosy Country Store.

Geschiedenis van Dubarry

Dubarry is ontstaan in een stad die Ballinasloe heet, in het hart van Galway in het westen van Ierland. Dubarry heeft zijn Europees klinkende naam gekregen van Madame du Barry, die bekend was om haar charme en schoonheid. Zij was een van de minnaressen van o.a. Louis XV.

 

De Dubarry fabrieken hebben als doel hoogwaardig schoeisel te maken, en zijn ook zeer gerespecteerd en kiezen altijd voor de meest betrouwbare productie partners, die werken met dezelfde ambities.

 

Dubarry materiaal

Dubarry laarzen zijn gemaakt van speciaal geïmpregneerd leer en absorbeert daarom veel minder vocht dan andere leersoorten. Zelfs bij veelvoudig gebruik blijft het leer mooi en soepel en behoudt daardoor haar vorm. Voor de natuurlijke uitstraling van de laarzen worden alleen de duurzaamste natuurproducten gebruikt waardoor het leer zijn karakteristieke uitstraling krijgt. Dubarry kleding wordt gemaakt uit een grote collectie verschillende stoffen. Van weerbestendige materialen tot tweed wol. De beste stoffen worden geselecteerd voor Dubarry kleding.

Zolen

Zolen van Dubarry zijn speciaal gemaakt en ontworpen, daarbij zijn ze ook ‘direct moulded’ waardoor er geen water de schoen in kan lopen. De duurzame rubberzool en het verende polyuethaan zorgen voor licht en optimaal comfort. Dubarry laarzen zijn ook zeker geschikte outdoor laarzen. In de sneeuw presteren ze ook nog steeds geweldig. De zeillaarzen van Dubarry zijn iets waar zeilers wereldwijd op vertrouwen kunnen. Door de bekroonde NonSlip zool heb je perfecte grip op elke situatie.

 

Verzorging & onderhoud

Dubarry laarzen hebben goede verzorging nodig, daarom verkoopt The Cosy Country Store speciale producten daarvoor. Bij aanschaf van nieuwe laarzen krijgt u gratis een setje producten mee waarvan u uw laarzen kunt verzekeren van een lang leven. En met de de handige Gore-Tex voering in bijna elke Dubarry laars houdt u uw voeten droog en warm kan houden.

 

Gore-Tex

Gore-Tex is het waterdichte membraam wat duurzame en ademende bescherming brengt. Het geheim is de flinterdunne poriënstructuur die het Gore-Tex membraam heeft. Druppels water kunnen hierdoor niet binnendringen, terwijl verdampt water dat wel kan. Vocht zoals transpiratievocht wordt hierdoor dus afgevoerd zodat de voeten warm en droog blijven.

Belangrijk is dat producten van Dubarry wel onderhouden worden met Gore-Tex gekeurde middelen. Dit zorgt ervoor dat langer genieten van Dubarry producten mogelijk is. 

Primaloft

Primaloft biedt u de warme, ademende lichte, waterafstotende lichte comfort die u droog houdt. Primaloft is 24% warmer als het nat is, en 14% warmer als het droog is. Ook absorbeert het drie keer minder water, waardoor het beter warm houdt dan concurrerende isolatie materialen.

Laarzenknecht

Elke keer al die moeite met het uitdoen van uw laarzen? Dat is helemaal nergens voor nodig! Dubarry heeft zijn eigen laarzenknechten die u helpen met het uittrekken van uw schoenen. De speciale antislip ring aan de binnenkant van de knecht zorgt ervoor dat uw voeten niet weg glijden, en de noppen aan de onderkant zorgen ervoor dat uw knecht niet onder u wegglijdt terwijl u hem gebruikt. Let goed op dat The Cosy Country Store bij veel laarzen een gratis laarzenknecht doet! Nooit meer bukken dus!

Meer informatie over Dubarry:
Dubarry website