• New collection Autumn - Winter 2018-2019

    meer info
  • Klik hier voor

    meer info
  • Re-Wax Actie Het is tijdom je jas weer te gaan waxen

    meer info
  • Klik hier voor

    meer info
  • Dubarry Laarzen Gratis laarzenknecht & onderhoudsset bij aankoop van een paar Dubarry Laarzen

    meer info
  • New collection Autumn - Winter 2018-2019

    meer info

  • Klik hier voor

    meer info

  • Re-Wax Actie Het is tijdom je jas weer te gaan waxen

    meer info

  • Klik hier voor

    meer info

  • Dubarry Laarzen Gratis laarzenknecht & onderhoudsset bij aankoop van een paar Dubarry Laarzen

    meer info

Chocoladetaart met sinaasappel

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°C

 

Beleg de bodem van de taartvorm met het bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bestrooi de taartvorm met bloem.

 

Klop de boter met behulp van de mixer romig. Voeg de suiker aan de boter toe en klop zacht en luchtig. Meng de sinaasappelrasp en het vanille-extract door het botersuikermengsel.

 

Klop de eieren op en voeg, al kloppend met de mixer, aan het botersuikermengsel toe. Zeef het cacaopoeder en het bakmeel tweemaal en voeg, langzaam roerend, aan het boter-eimengsel toe. Voeg 2 à 3 eetlepels heet water aan het beslag toe en roer tot een zacht en romig beslag.

 

Verdeel het beslag over de taartvorm en bak 30 minuten. Prik er als test een satéprikker in; de taart is gaar als de prikker er droog uitkomt. Laat de taart ca. 5 minuten rusten voordat je hem uit de vorm haalt.

 

Maak ondertussen de botercrème: klop de boter romig en zacht. Voeg de poedersuiker toe en klop nog 10 minuten door totdat alle poedersuiker opgenomen is. Smelt de chocolade au bain-marie (laat de kom het water niet raken!) en laat ca. 5 minuten afkoelen.

 

Voeg het vanille-extract aan de botercrème toe. Klop met de mixer op de hoogste stand en voeg geleidelijk de chocolade toe. Blijf kloppen tot een zachte en luchtige crème ontstaat.

 

Bestrijk de taart met de chocolade botercrème en decoreer met frambozen.

Tips!

  • Een botercrème wordt hard zodra je hem in de koelkast zet. Maak het dus vlak van tevoren of bewaar de crème op kamertemperatuur.
  • Voeg voor een mokka-smaak een theelepel koude espresso aan de botercrème toe. Of vervang bij stap 4 één eetlepel heet water door een eetlepel hete espresso.
  • Decoreer de taart of cake met de ingrediënten die er ook inzitten. Zo is meteen duidelijk wat voor gebak het is. Leg een paar walnoten op de walnotencake of bestrooi de amandelcitroentaart met amandel- schaafsel.
  • Kies bij het decoreren van het gebak voor een contrasterende kleur. Garneer een donkere chocoladetaart bijvoorbeeld met felroze frambozen. Zo laat u de taart sprankelen!
  • Gebruik natuurlijke decoraties. Maak bijvoorbeeld een mooi roosje van geschaafde appellinten en bak deze mee op de appe ltaart (zie recept van appeltaart op www.bunzlaucastle.com). Zo blijft u dichtbij de ingrediëntenDit recept komt van de website van Bunzlau Castle, neem daar ook eens een kijkje voor hun uitgebreide assortiment en smaakvolle recepten.Enjoy!