Bunzlau Castle Servies

Het servies van Bunzlau Castle is stevig, duurzaam en wordt met veel liefde en zorg gemaaktBunzlau Castle aardewerk wordt gemaakt in Boleslawiec, een klein dorpje in Polen. Deze plaats behoorde tot aan de Tweede Wereldoorlog tot Duitsland vandaar dat de Duitse naam Bunzlau nog veelvuldig gebruikt wordt.

De oorsprong van het Bunzlau Castle aardewerk in deze regio gaat terug naar de zevende eeuw. Het servies zoals wij dat nu kennen stamt uit het einde van de negentiende eeuw. Rond 1900 wint het Pools aardewerk aan populariteit door de Jugendstil, een kunststroming met de natuur als belangrijkste inspiratiebron.

 

Het beroemde pauwenoog, nog steeds veelvuldig toegepast, is hier een goed voorbeeld van. De Art Deco stijl in de jaren ’20 zorgt voor meer helder kleurgebruik in het aardewerk. Nog steeds wordt het aardewerk op traditionele wijze gedecoreerd door middel van stempels en handgeschilderde patronen.

 

Het servies van Bunzlau Castle is stevig, duurzaam en wordt met veel liefde en zorg gemaakt. Door de kwaliteit van de materialen en vakmanschap gaat het jarenlang mee. Een variëteit aan vormen en kleuren welke prachtig met elkaar combineren. Stel uw eigen decors samen en geniet van de kwaliteit, schoonheid en gebruiksgemak.

 

Leuk om te weten is dat alle producten van Bunzlau Castle met de hand worden gedecoreerd. Dit wordt gedaan door zeer vakbekwame ambachtslieden. Hierdoor is elk product uniek in zijn soort.

 

Bij the Cosy Country Store kunt u al van oudsher terecht voor dit prachtige aardewerk. Kom maar kijken en verwonder u over de sfeer die dit servies oproept.