Herfst en winter

Dames- en herenjassen

Als de herfst zijn intrede heeft gedaan en de bladeren vallen van de bomen. Kleuren transformeren zich in warme herfsttinten. Over niet al te lange tijd zal de winter zich aandienen en zullen de eerste sneeuwvlokken vallen. Dit is daarom het moment om een heerlijke warme winterjas te kopen.

 

The Cosy Country Store heeft een groot assortiment dames en herenjassen. Vele bekende merken, maar ook collectors items, die u elders in Nederland niet zult vinden. Speciaal voor u ingekocht in ondermeer Ierland en Engeland.

 

Kom dus gauw naar Gorssel en laat u inspireren door al dit fraais.

Waxcoats

De waxcoat is een authentiek Brits artikel, waarvan Barbour een van de grondleggers is. De jassen staan voor duurzaamheid, kwalitatieve materialen en fijne afwerking. Weing merken zijn zo verbonden met de countryside als Barbour.

 

De geschiedenis van het merk gaat al meer dan honderd jaar terug en vindt zijn oorsprong in het noordoosten van Engeland. In het vissersdorpje South Shields vlakbij New Castle begon de schot John Barbour in 1894 een winkel in waxkleding.

 

Hij had met zijn geoliede zeemansjassen vrijwel meteen succes bij de vele vissers en zeelieden die in de regio woonden. Het duurde niet lang os Barbour s reputatie als producent van praktische, functionele outdoor kleding oversteeg de regio.

 

 

Met de opkomst van de automobiel en motor introduceerde Barbour in 1908 een wax cotton motorpak, later gevolgd door wax cotton jacks waarvan zelfs uitvoeringen voor het Britse leger en vooral de marine vervaardigd.

 

Barbour is een authentiek Brits merk, waarvan de kernwaarden zijn duurzaamheid, geschiktheid voor een bepaald doel en aandacht voor detail. Barbour haalt haar inspiratie uit landelijke omgevingen en geeft dit door aan de rest van Europa zodat iedereen ervan kan genieten. Want niet alleen Engeland kent het landleven.

 

Naast bovengenoemd merk hebben wij vele andere waxcoats voor zowel dames als heren.

 

Ambachtelijk Waxen!

Geeft uw waxcoat tijdig een nieuwe waxlaag om zonder problemen het slechte weer te trotseren.

 

Dit is het moment om u vertrouwde waxcoat van een waxlaag te voorzien. Tijdens de Beleef Landeleven dagen van 2013 hebben wij in het Openlucht Museum in Arnhem een demonstratie gegeven van ambachtelijk waxen.

Voor degene die dit als een uitdaging ziet hebben wij verschillende waxprodukten op voorraad. U kunt echter ook u jas bij ons achter laten en wij zullen zorgen dat deze er weer als nieuw uit komt te zien en waarna u zonder problemen het slechte weer kunt trotseren.

 

Kom naar de winkel met uw jas en wij zullen u adviseren

Dubarry Jassen

Met trots hebben wij onze Dubarry shop, afgelopen september, gerealiseerd. Naast de allen bekende Dubarry laarzen, boots en tassen, hebben wij een groot assortiment winterjassen van dit gerenomeerde merk, voor zowel dames als heren.

 

Prachtige jassen die veelal winddicht en waterdicht zijn en toch ademend, door de toepassing van Gore- Tex. Een materiaal wat ondermeer gebruikt word om de laarzen waterdicht te maken. Stepped jackets, damesjassen met een heerlijke brogkraag, bodywarmers, te veel om op te noemen.

 

Duffelcoats

De Duffelcoat ook wel Monty coat genoemd, naar de bekende Britse Veldmaarschalk Montgomery, is een jas die oorspronkelijk ontworpen was voor de Engelse soldaten tijden de Eerste Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog werd deze duffelse jas erg populair onder de burgerbevolking.

 

De naam Duffelcoat verwijst naar de soortnaam duffel, dat een zware ruwe stof als betekenis heeft, deze lakensoort is verbonden met de plaatsnaam Duffel. In deze gemeente werd eeuwenlang een soortgelijke lakenstof geweven, over de hele wereld werd geexporteerd. De kwaliteit van deze stof was eeuwen later nog zo bekend dat de bekende winterjas met “houtje- touwtjesluiting” Duffelcoat werd genoemd.

 

De Duffelcoat het bekendst in zijn klassieke uitvoering, donkerblauw of kakikleurige stof met houten pennen, is uitermate geschikt als winterjas. Wij hebben bovengenoemde Duffelcoat voor zowel dames als heren van het orginele Engelse merk Gloverall.

 

Waarbij de damesversie verkrijgbaar is in prachtige kleuren.

 

Vaak horen wij onze klanten zeggen; He, ze zijn er weer de houtje- touwtje jassen, waarop wij antwoorden, nee hoor, wij hebben ze ieder seizoen à foto

 

Wellington of Bilmore

De klassieke regenjas voor zowel dames als heren is weer volop verkrijgbaar bij het landelijkste warenhuis van Nederland.

De jas van Wellington of Bilmore heeft een klassiek uitstraling en is zowel sportief als gekleed te dragen. De geruite binnenvoering is uitritsbaar en maakt de jas hierdoor uitermate geschikt om het gehele jaar te dragen. De dubbele kraag is voorzien van een afknoopbare lederen kraag, wat de jas een sportief karakter geeft, maar zonder ook gekleed en zakelijk te dragen is.