Wild eten in de achterhoek

Ree, haas, hert, fazant en nog veel meer

De koks van de Achterhoekse restaurants verheugen zich er ieder jaar op. De herfst! Want dan is de tijd weer aangebroken, dat zij hun creativiteit kunnen toeleggen op het bereiden van de meest prachtige gerechten van het wildpalet.

 

Reerug, wild zwijnsfilet, hazenrug, hertenbiefstukjes, je zegt het maar. Veel wild is afkomstig uit de streek zelf, net als de bijpassende garnituren. Wild eten in de Achterhoek betekent dan ook een kennismaking met een rijke traditie van de streek. Rijk in kwaliteit en rijk in kwantiteit. Want er zijn zo’n vijfentwintig (hotel-)restaurants die die heerlijke wildgerechten serveren. De Achterhoek is er niet voor niets nationaal bekend om. Bijzonder zijn ook de speciale arrangementen, geknipt voor een meerdaags bezoek aan de streek. Met overnachtingen in het hotel dat bij het restaurant hoort, maar vaak ook in een sfeervolle gastenkamer van een bed & breakfast iets verderop. In deze brochure zijn alle namen en adressen van de restaurants vermeld waar de wildgerechten worden geserveerd en uiteraard ook de specialiteiten plus de bijzondere arrangementen.

 

Je kunt ook kijken op www.wildetenindeachterhoek.nl.